Vacature Grafisch Vormgever

Grafisch Designer (32 tot 40 uur per week)

Wil jij deel uitmaken van een succesvolle en groeiende wholesaler, retailer / e-tailer? De specialist in make-up en skin care. Special Cosmetics is voor haar merken Make-up Studio en TYRO Cosmetics op zoek naar een collega met passie voor marketing, design en retail met veel creativiteit, energie en gevoel voor cosmetica.

Wij zijn op zoek naar een: Grafisch Designer (Nederlands- en Engelstalig)

Weet jij op innovatieve wijze ideeën te vertalen naar krachtige, commerciële ontwerpen? Kan jij lezen en schrijven met Illustrator, Indesign en Photoshop? Dan willen we je graag ontmoeten!
Je zult deel uit gaan maken van de afdeling Marketing die uit 8 medewerkers bestaat.

Werkgebied
Wholesaler en retailer / e-tailer in make-up en skin care gericht op de markt van de beauty professionals wereldwijd.

De functie

Binnen onze organisatie ben jij, samen met een andere Grafisch Designer, verantwoordelijk voor alle grafische uitingen voor de merken Make-up Studio en TYRO, Visign Home en Back Stage zowel on- als offline. Belevingsmarketing is helemaal jouw ding. Je bewaakt de huisstijlen en de doorontwikkeling hiervan. Je ontwerpt onder andere campagnes, mailingen, social media content, leaflets, POS materialen, verpakkingen, banners en display content. Je hebt een hands on mentaliteit en werkt net zo hard mee op operationeel alsmede beleidsmatig niveau.

De Grafisch Designer valt direct onder de Brand –en Online Marketing manager en rapporteert aan hen en werkt nauw samen met de afdeling Marketing. Echter, door jouw ervaring en persoonlijkheid weet je zelfstandig invulling te geven aan de rol en zorg je ervoor dat alle betrokkenen goed op de hoogte blijven van de door jou behaalde resultaten.

Functievereisten
Als onze nieuwe Grafisch Designer voldoe je aan het volgende profiel:

 • Minimaal 2 jaar werkervaring op het gebied van Grafische vormgeving. Ervaring binnen een commerciële organisatie, die bij voorkeur ook internationaal actief is, is een pré;
 • Excellente ervaring met InDesign CS6, Adobe Illustrator en Photoshop;
 • Kennis van Microsoft Office;
 • Affiniteit en/of ervaring met en kennis van huidverzorging en make-up of fashion is een pré;
 • Kennis van online marketing en van de laatste (online) designer trends;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (kennis van overige talen is een pré);
 • Hands on mentaliteit (niet bang om midden in de operatie te staan);
 • Je hebt een planmatige, gestructureerde en gedisciplineerde werkwijze, kunt heel goed prioriteiten stellen en communiceert hier ook duidelijk en open over naar de manager en het team;
 • Accuraat, nauwkeurig, initiatiefrijk en goed kunnen samenwerken;
 • Flexibele instelling, geen 9 tot 5 mentaliteit;
 • Je voelt je thuis in een hectische en snel veranderende omgeving en kunt goed tegen stressvolle situaties;


Wat bieden wij?
Een zelfstandige functie binnen een jong en snelgroeiend bedrijf. De wereld van de make-up en visagie geeft kleur, trend en creativiteit aan je werk en elke dag is anders. We bieden veel zelfstandigheid in invulling van de functie, eigen inbreng is welkom en kansen voor verdere ontwikkeling zijn er voldoende.

Wie zijn wij?
Special Cosmetics BV, gevestigd in Wormerveer, verkoopt onder de merknamen Make-up Studio en TYRO Cosmetics via het professionele kanaal (B2B) en Direct-to-consumer haar kwalitatief hoogwaardige make-up en skincare producten.

Make-up Studio Amsterdam dankt haar succes in de afgelopen dertig jaar aan het luisteren naar de wensen en behoeften van haar klanten, het analyseren van nieuwe trends en het vertalen hiervan naar een innovatief en kwalitatief hoogstaand assortiment van meer dan 1600 producten. Make-up Studio Amsterdam heeft eigen productiefaciliteiten in Nederland, wordt verkocht in meer dan 50 landen en is geliefd bij make-up artiesten over de hele wereld.

TYRO Cosmetics staat garant voor baanbrekende huidverzorging op basis van het beste wat de wetenschap en natuur te bieden hebben. De filosofie van TYRO is dat de huid niet alleen van buiten, maar ook van binnenuit verzorgd moet worden. Alleen dan wordt het optimale resultaat bereikt. Met onze TYRO-producten hebben wij in 25 jaar een trouwe schare van professionele klanten en gebruikers aan ons weten te binden.

Visign Home combineert eco met scandinavisch design. Visign Home is het nieuwste merk van Special Cosmetics. De luxe home & body producten dragen bij aan een sustainable lifestyle dankzij haar recyclebare verpakkingen. De drie aromatische geurlijnen worden via het professionele kanaal (B2B) en via Direct-to-consumer vermarkt.

Back Stage is al meer dan 30 jaar de meest complete make-up winkel op het gebied van professionele make-up en theater Grime. De professionals van Back Stage zijn gespecialiseerd in haarwerken en drag make-up.

Interesse?
Maak dan je CV op, schrijf een pakkende motivatie en overtuig ons waarom jij DE Grafisch Designer bent die wij nodig hebben! De sollicitatie kan verstuurd worden naar w.bech@specialcosmetics.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Special Cosmetics B.V. produceert en distribueert een aantal eigen cosmeticamerken, merken van derden, supplementen, PPE materialen en cosmetica benodigdheden.

Special Cosmetics B.V.
Samsonweg 22
1521 RC Wormerveer
The Netherlands
Telefoon: 075 670 3267
E-mail: info@specialcosmetics.nl