Vacature Webshop Marketeer

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Vacature-pagina-2-1024x250.jpg

Webshop Marketeer

Zijn webshops en online marketplaces jouw passie en ben je gek op cosmetica? Dan is dit de vacature voor jou! Voor de merken Make-up Studio, TYRO Cosmetics, Backstage en Visign Home is Special Cosmetics op zoek naar een WEBSHOP MARKETEER. Weet jij alle fijne kneepjes van het onderhouden en optimaliseren van websites? Heb je affiniteit met cosmetica? Lees dan snel verder..

Functieomschrijving

Het is jouw taak als webshop marketeer om de bestaande webshops succesvol te onderhouden en te optimaliseren. Als er issues zijn met de webshop schroom je niet om dit op te lossen, omdat je het maximale uit de webshops wil halen. Je vindt het leuk om te switchen tussen de verschillende merken. Samen met het marketingteam zorg je ervoor dat alle campagnes goed draaien in de webshops en dat de content geplaatst wordt.

Het marketingteam van Special Cosmetics bestaat uit 6 marketeers en 3 grafisch vormgevers. We zijn een hecht en klein team, met een ondernemende en flexibele bedrijfscultuur.

Een greep uit jouw takenpakket:

 • Het functioneel beheren van de websites;
 • Het onderzoeken, voorbereiden en concretiseren van ontwikkelingen voor de webshops;
 • Je test van nieuwe features van de webshops;
 • Het uploaden van content;
 • Je voegt nieuwe producten toe en optimaliseert bestaande producten en productcategorieën;
 • Het zoeken naar verbeterpunten om jouw productcategorieën nog beter vindbaar te maken;
 • Het analyseren van data uit Google Analytics en CS Carts;
 • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het aanvullen en onderhouden van het assortiment op Bol.com;
 • Het integreren/onderhouden van koppelingen tussen de websites en marketplaces (Bol.com, Amazon) en ons ERP systeem (Exact);
 • Reviewen huidige e-commerce platform en eventuele migratie naar ander platform.

Als onze nieuwe Webshop Marketeer voldoe je aan het volgende profiel:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met CMS-platformen;
 • Affiniteit met e-commerce en technische optimalisaties;
 • Bekend met MS Office.

Binnen jouw vakgebied wil je ‘best in class’ zijn. Je bent flexibel, sterk resultaat- en oplossingsgericht, integer, enthousiast en betrokken. Voor afgesproken resultaten neem je verantwoordelijkheid en beloftes kom je na.

Wat bieden wij?

Een super dynamische functie voor 40 uur per week binnen een jong en snelgroeiend bedrijf. De wereld van de cosmetica geeft kleur, trend en creativiteit aan je werk en elke dag is anders. We bieden veel zelfstandigheid in invulling van de functie, eigen inbreng is welkom en kansen voor verdere ontwikkeling zijn er voldoende.

Wie zijn wij?

Special Cosmetics BV, gevestigd in Wormerveer, verkoopt onder de merknamen Make-up Studio, Back Stage, TYRO Cosmetics en Visign Home via het professionele kanaal (B2B) en Direct-to-consumer haar kwalitatief hoogwaardige make-up, skincare en Home & Body producten.

Make-up Studio Amsterdam dankt haar succes in de afgelopen dertig jaar aan het luisteren naar de wensen en behoeften van haar klanten, het analyseren van nieuwe trends en het vertalen hiervan naar een innovatief en kwalitatief hoogstaand assortiment van meer dan 1600 producten. Make-up Studio Amsterdam heeft eigen productiefaciliteiten in Nederland, wordt verkocht in meer dan 50 landen en is geliefd bij make-up artiesten over de hele wereld.

TYRO Cosmetics staat garant voor baanbrekende huidverzorging op basis van het beste wat de wetenschap en natuur te bieden hebben. De filosofie van TYRO is dat de huid niet alleen van buiten, maar ook van binnenuit verzorgd moet worden. Alleen dan wordt het optimale resultaat bereikt. Met onze TYRO-producten hebben wij in 30 jaar een trouwe schare van professionele klanten en gebruikers aan ons weten te binden.

Visign Home combineert eco met scandinavisch design. Visign Home is het nieuwste merk van Special Cosmetics. De luxe home & body producten dragen bij aan een sustainable lifestyle dankzij haar recyclebare verpakkingen. De drie aromatische geurlijnen worden via het professionele kanaal (B2B) en via Direct-to-consumer vermarkt.

Interesse?

Maak dan je CV op, schrijf een pakkende motivatie en stuur dit naar w.bech@specialcosmetics.nl. Wij maken graag kennis met je!

Soort dienstverband: Fulltime, Parttime.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Special Cosmetics B.V. produceert en distribueert een aantal eigen cosmeticamerken, merken van derden, supplementen, PPE materialen en cosmetica benodigdheden.

Special Cosmetics B.V.
Samsonweg 22
1521 RC Wormerveer
The Netherlands
Telefoon: 075 670 3267
E-mail: info@specialcosmetics.nl