Vacature B2B Marketeer Beauty

B2B Marketeer Beauty (Make-up Studio en TYRO Cosmetics)

Is werken in de (B2B) marketing jouw passie en ben je gek op cosmetica? Dan is dit de vacature voor jou! Voor de merken TYRO Cosmetics en Make-up Studio is Special Cosmetics op zoek naar een B2B MARKETEER. Weet jij alle fijne kneepjes van zowel de offline als de online B2B marketing? Heb je affiniteit met cosmetica? Lees dan snel verder.

Functieomschrijving

Voor de merken Make-up Studio en TYRO Cosmetics ga je aan de slag met behulp van een marketingplan. Jij weet hoe je nieuwe ideeën kunt aanleveren voor het bestaande klantenbestand maar ook voor een nieuwe klantenkring. Het is jouw taak als B2B Marketeer om doelgerichte munitie voor sales te creëren. Met jouw commerciële instelling zorg je ervoor dat je leads verzamelt. Jij kan als geen ander de merkbeleving overdragen aan onze klanten en weet wat zij nodig hebben om onze merken nog beter te verkopen.

Een greep uit jouw takenpakket:

 • Je vertaalt de B2C marketingthema’s door naar B2B campagnes;
 • Je stelt gerichte data gedreven (online) B2B marketingplannen op en voert deze uit;
 • Je maakt rapportages en analyses en weet door deze informatie de gegevens in te zetten voor nieuwe campagnes (webshopresultaten, SEO, Google Analytics);
 • Je draagt bij aan de social mediaplanning voor het salesteam;
 • Je houdt de CRM up-to-date voor de B2B klanten;
 • Je draagt bij aan het opzetten van een B2B loyaliteitsprogramma;
 • Je zet e-mailmarketing funnels op;
 • Je houdt je ook bezig met het genereren van nieuwe leads voor sales;
 • Je brieft B2B middelen aan de grafisch vormgevers.

Als onze nieuwe B2B Marketeer voldoe je aan het volgende profiel:

 • HBO / WO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding op het gebied van Marketing en/of Communicatie;
 • Minimaal 1 jaar werkervaring in het vakgebied van een internationale commerciële organisatie;
 • Affiniteit en/of ervaring met en kennis van huidverzorging en make-up;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (kennis van overige talen is een pré);
 • Sterk in het schrijven van teksten en concepten;
 • Accuraat, nauwkeurig, initiatiefrijk en goed kunnen samenwerken;
 • Creatief en communicatief vaardig;
 • Je kunt goed zelfstandig werken.

Binnen jouw vakgebied wil je ‘best in class’ zijn. Je bent flexibel, sterk resultaat- en oplossingsgericht, integer, enthousiast en betrokken. Voor afgesproken resultaten neem je verantwoordelijkheid en beloftes kom je na.

Wat bieden wij?

Een zelfstandige functie binnen een jong en snelgroeiend bedrijf. De wereld van de cosmetica geeft kleur, trend en creativiteit aan je werk en elke dag is anders. We bieden veel zelfstandigheid in invulling van de functie, eigen inbreng is welkom en kansen voor verdere ontwikkeling zijn er voldoende.

Wie zijn wij?

Special Cosmetics BV, gevestigd in Wormerveer, verkoopt onder de merknamen Make-up Studio, Back Stage, TYRO Cosmetics en Visign Home via het professionele kanaal (B2B) en Direct-to-consumer haar kwalitatief hoogwaardige make-up, skincare en Home & Body producten.

Make-up Studio Amsterdam dankt haar succes in de afgelopen dertig jaar aan het luisteren naar de wensen en behoeften van haar klanten, het analyseren van nieuwe trends en het vertalen hiervan naar een innovatief en kwalitatief hoogstaand assortiment van meer dan 1600 producten. Make-up Studio Amsterdam heeft eigen productiefaciliteiten in Nederland, wordt verkocht in meer dan 50 landen en is geliefd bij make-up artiesten over de hele wereld.

TYRO Cosmetics staat garant voor baanbrekende huidverzorging op basis van het beste wat de wetenschap en natuur te bieden hebben. De filosofie van TYRO is dat de huid niet alleen van buiten, maar ook van binnenuit verzorgd moet worden. Alleen dan wordt het optimale resultaat bereikt. Met onze TYRO-producten hebben wij in 30 jaar een trouwe schare van professionele klanten en gebruikers aan ons weten te binden.

Visign Home combineert eco met scandinavisch design. Visign Home is het nieuwste merk van Special Cosmetics. De luxe home & body producten dragen bij aan een sustainable lifestyle dankzij haar recyclebare verpakkingen. De drie aromatische geurlijnen worden via het professionele kanaal (B2B) en via Direct-to-consumer vermarkt.

Interesse?

Maak dan je CV op, schrijf een pakkende motivatie en stuur dit naar w.bech@specialcosmetics.nl. Wij maken graag kennis met je!

Soort dienstverband: Fulltime, Parttime.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Special Cosmetics B.V. produceert en distribueert een aantal eigen cosmeticamerken, merken van derden, supplementen, PPE materialen en cosmetica benodigdheden.

Special Cosmetics B.V.
Samsonweg 22
1521 RC Wormerveer
The Netherlands
Telefoon: 075 670 3267
E-mail: info@specialcosmetics.nl